Contact

Bij vragen of opmerkingen kunt u ons contacteren door rechts (bij mobiel onderaan de pagina) het formulier in te vullen of mail naar [email protected] Om u sneller van dienst te kunnen zijn hebben wij hieronder antwoord gegeven op de meest gestelde vragen. Voor informatie over de verzending en betaling verwijzen we naar deze pagina en voor informatie over de individuele producten naar de betreffende productpagina en handleidingen.

Veel gestelde vragen
1. Wat is een GPS tracker?
2. Hoe werkt een GPS tracker?
3. Wat kan een GPS tracker volgen?
4. Werkt dit ook in het buitenland?
5. Welke GPS tracker is geschikt voor mij?
6. Hoe het beste te beginnen?
7. Welke sim kaart gebruiken?
8. Hoe zet ik de pincode van de sim kaart uit?
9. Welke functies heeft een GPS tracker?
10. Hoe/waar de GPS tracker het best te plaatsen?
11. Wat is GPS?
12. GPS tracker traceren via sms/telefoon.
13. GPS tracker traceren via online platform.
14. De coördinaten zijn niet nauwkeurig of verouderd
15. Heeft een gps tracker overal bereik?
16. Is een volgsysteem op te sporen?
17. Hoe zit het met jammers/blokkers?
18. Mijn GPS tracker doet het niet.
19. Mijn vraag staat er niet tussen.


Wat is een GPS tracker?

Een GPS tracker is een apparaatje dat gebruik maakt van het GPS/GSM/GPRS-netwerk om de locatie van het volgsysteem te bepalen en bekend te maken. GPS trackers zijn meestal erg klein, zodat u deze makkelijk kunt plaatsen of inbouwen bij duurzame goederen, voertuigen, personen of dieren. Op elk gewenst moment kunt u de locatie van de gps tracker en daarmee uw spullen opvragen. Dit is een veelgevraagde functie bij duurzame goederen, omdat deze geliefd zijn bij kwaadwillenden. Met een volgsysteem kunt u tot vijf meter nauwkeurig traceren waar uw bezittingen zijn en de goederen terughalen of de politie inschakelen. Dit voorkomt een grote schadepost, aangezien er vaak geen of geen volledige dekking is van de verzekering. Tevens zorgt een track and trace volgsysteem voor gemoedsrust, iets dat niet geheel onbelangrijk is!


Hoe werkt een GPS tracker?

Het volgsysteem maakt gebruik van een ingebouwde GPS ontvanger die constant in verbinding staat met de GPS satellieten om de juiste positie te bepalen. Via radiogolven die de GPS satellieten uitzenden berekent de GPS ontvanger de positie op aarde. Deze locatie wordt opgeslagen of doorgestuurd naar de vooraf geselecteerde informatieontvangers, waardoor de eigenaar op de hoogte is. Dit is veelal een telefoon of online platform en het doorsturen gebeurd via het GSM of GPRS netwerk. U heeft dus een sim-kaart nodig als deze niet is ingebouwd. Alle gps trackers in ons assortiment maken gebruik van het GPS en GSM netwerk en zijn met een telefoon te traceren. De gps trackers die zijn te volgen op een online platform maken tevens gebruik van GPRS. Welke manier van traceren het beste bij u past, hangt van de informatie behoefte af. Bij een groot aantal traceer momenten of in het geval van continue tracking raden we een volgsysteem met online platform aan.


Wat kan een gps tracker volgen?

Een GPS tracker wordt gebruikt in vrijwel alle situaties waarbij het nodig is een 'object' te traceren en is werkzaam zolang het GPS, GSM of GPRS netwerk functioneert. Een goede verbinding met deze netwerken is daarom van belang bij het plaatsen. Zelfs als deze netwerken tijdelijk niet bereikbaar zijn, sturen de meeste GPS trackers de meldingen en locaties zodra het bereik is hersteld. U kunt de track and trace systemen gebruiken om uw voer- en vaartuigen, campers, dure goederen, kinderen, verwarde familieleden of dieren te volgen. De mogelijkheden zijn ongekend en de GPS trackers zijn vaak klein genoeg om goed te verstoppen. Volg de navigatiestructuur bovenaan de pagina om een passende GPS tracker te vinden.


Werkt dit ook in het buitenland?

Ja, GPS trackers werken over de hele wereld, zolang contact kan worden gemaakt met het GPS, GPRS of GSM netwerk. In het buitenland is het soms aan te raden een sim-kaart te gebruiken van een lokale provider gezien de hoge kosten die een buitenlandse provider in rekening brengt. Dit is ook het geval met normaal bellen of smsen.


Welke GPS tracker is geschikt voor mij?

Voor u over gaat tot de aanschaf van een GPS tracker van vindmijterug is het handig om een duidelijk beeld te krijgen van het 'object' dat u wilt traceren en de doelstelling daarbij. Een volgsysteem voor voertuigen heeft immers andere specificaties dan een volgsysteem om personen of dieren te traceren. Als het object dat u in de gaten wilt houden duidelijk is, kunt u via de navigatiestructuur een bijbehorende GPS tracker vinden. Vervolgens kunt u bij het product de specificaties inzien om te controleren of deze voldoet aan de wensen. Waar u op kunt letten zijn bijvoorbeeld de accuduur, inbouwmogelijkheden, SOS-knop, snelheidsalarm, meeluisterfunctie e.d.

Over het algemeen zijn er twee soorten GPS trackers, systemen die de locatie doorsturen per sms en systemen waarmee u de locatie op een online platform of app kunt terugvinden. De GPS trackers waarbij de locatie per sms wordt verzonden zijn doorgaans goedkoper en daarom ook aan te bevelen als u af en toe de locatie wilt traceren. Bij voortdurende tracking is een volgsysteem dat via GPRS is aangesloten op een online platform aan te bevelen. U kunt op het platform tevens de afgelegde route en andere informatie inzien. Bij de specificaties van elk product staat vermeld of het om een GPS tracker per sms of online platform gaat. Contacteer ons als u moeilijkheden ondervind bij het vinden van de juiste GPS tracker. Doorgaans reageren wij op werkdagen binnen 24 uur.


Hoe het beste te beginnen?

Na de aanschaf van een GPS tracker is het verstandig de handleiding goed door te lezen om de mogelijkheden en voorbereidingshandelingen te begrijpen. Sommige GPS trackers worden geleverd inclusief sim kaart en zijn klaar voor gebruik. Bij andere GPS trackers dient u eerst een aantal handelingen uit te voeren, zoals een sim-kaart plaatsen en uw nummer autoriseren. Houd er rekening mee dat de pincode, voicemail en nummer doorschakeling van het simkaartje uit moeten staan. Alle handelingen en mogelijkheden staan beschreven in de productbeschrijving en handleiding. Mocht u toch problemen of moeilijkheden ondervinden, neem dan contact met ons op en beschrijf het probleem zo duidelijk mogelijk.


Welke sim kaart gebruiken?

Bij een aantal GPS trackers word de sim-kaart niet mee geleverd of ingebouwd. Elke normale sim kaart voldoet, zolang deze de pincode, voicemail en nummerherkenning kan uitzetten. Van belang is de grootte van de sim kaart, aangezien enkel de normale sim kaarten in de GPS trackers passen. Dus niet de micro versies waar de meeste smart Phones gebruiken. Mocht u toch een micro sim kaart hebben, dan kunt u een sim kaart adapter bestellen, waardoor deze wel geaccepteerd word door het volgsysteem. Ook raden wij een duo sim-kaart af, dit zijn 2 identieke kaartjes met 1 telefoonnummer. Eén van de twee krijgt namelijk altijd voorrang op de andere. Vergeet niet om de SIM kaart te voorzien van voldoende beltegoed, anders kan deze geen smsjes of data via GPRS verzenden. Als u een tracker besteld met online platform is het handig om vooraf te controleren of de simkaart GPRS (2G) ondersteund én welke APN de provider hanteert voor het aanzetten van de GPRS.


Hoe zet ik de pincode van de sim kaart uit?

Bij een aantal GPS trackers zult u zelf een sim kaart moeten plaatsen. De tracker werkt alleen als de pincode van deze sim kaart uit staat. De meeste providers hebben een eerste pincode beveiliging van ‘0000’. Deze pincode kunt u uitzetten door de sim kaart in een normale telefoon te plaatsen en vervolgens te deactiveren door naar menu>instellingen>beveiliging instellingen te gaan. Bij sommige telefoons werkt dit anders, raadpleeg dan de handleiding van het betreffende mobieltje of Google op ‘uitzetten pincode (naam telefoon)’.


Welke functies heeft een GPS tracker?

Een GPS tracker heeft meerdere functies, welke verschilt per volgsysteem. De functies kunt u aan en uitzetten of bijstellen door een sms met de juiste code (zie handleidingen) te sturen of via het online platform. De meest voorkomende functies zijn:

  1. Locatiebepaling door middel van sms: Stuur een sms naar het 06-nummer van het ingevoegde simkaartje. Het volgsysteem stuurt automatisch de coördinaten terug, die u kunt invoeren bij een programma als Google maps. Als u een smart Phone heeft bevat de sms een automatisch gegenereerde link naar de Google maps pagina.
  2. Locatiebepaling online platform: Als u een GPS tracker met online platform heeft besteld, kan de locatie via de computer of telefoon worden gevolgd.
  3. Live tracking: Live tracking, ook wel de auto mode genoemd, houd in dat de tracker de coördinaten van zijn locatie continue verzend met intervallen. De duur van de intervallen kunt u zelf instellen.
  4. Snelheidsalarm: U wordt op de hoogte gebracht bij het overschrijden van een bepaalde snelheid.
  5. SOS alarm: De meeste gps trackers hebben een SOS knop. Als deze wordt ingedrukt verzend het volgsysteem automatisch een nood tekst als ‘help me’ plus de locatie naar alle vooraf ingestelde nummers en/of platformen. Soms word het vooraf ingestelde nummer gebeld.
  6. Meeluister functie: U kunt de gps tracker bellen en meeluisteren met de geluiden in de omgeving. Hier merkt de omgeving van het gps tracking apparaat meestal niets van.
  7. Geo fence alarm: De geo fence zone is een vooraf ingesteld gebied waarbinnen het track and trace systeem zich mag bevinden. U wordt op de hoogte gesteld als deze zone wordt verlaten.
  8. Bewegingsalarm: Als de GPS tracker wordt verplaatst krijgt u hier een melding van. Zo kunt u tijdig ingrijpen als dit zonder toestemming gebeurd.Hoe/waar de GPS tracker het best te plaatsen?

Voor een goede werking is een continue verbinding met GPS/GSM/GPRS-netwerk van belang. Als er geen verbinding kan worden gemaakt met een van deze netwerken, kan de locatie niet of onjuist worden doorgegeven. Het GSM en GPRS netwerk functioneert doorgaans prima. Het GPS netwerk is gevoeliger, daarvoor is bij voorkeur een vrije zichtlijn met de hemel vereist. Dikke betonnen muren, ijzeren platen (bij voertuigen bijv.) en andere belemmeringen blokkeren de signalen die GPS satellieten uitzenden. Hierdoor kan de GPS ontvanger de locatie niet of niet correct berekenen. Gebruik binnen, in garages of het verkeerd inbouwen kan ertoe leiden dat de locatie niet traceerbaar is. Plaats de gps tracker daarom altijd met zo min mogelijk belemmeringen boven en naast het apparaat en controleer of de locatie na het plaatsen op te vragen is.


Wat is GPS?

GPS staat voor Global Positioning System en werd in eerste instantie gebruikt door de Amerikaanse strijdkrachten. Door dit systeem werd het mogelijk wereldwijd te navigeren, dankzij de satellieten die radiogolven uitzenden. Het systeem maakt gebruik van 32 satellieten met elk een eigen baan om de aarde op 20200 km hoogte. Deze banen zijn zorgvuldig uitgekozen, zodat op elke plek in de wereld minimaal 4 satellieten waarneembaar zijn om de locatie nauwkeurig te berekenen. Door handig gebruik te maken van een ingewikkelde wiskundige formule die de radiogolven vertaald naar coördinaten, kan de locatie worden afgelezen. In 1983 werd dit systeem door Ronald Reagan vrijgegeven voor civiel gebruik en niet lang daarna verschenen de eerste GPS trackers op de markt. In eerste instantie waren deze erg groot, net als de eerste mobiele telefoons. Later werden deze kleiner en kwamen er steeds meer functies bij. Vandaag de dag is een GPS tracker kleiner dan de gemiddelde smart Phone. De mini GPS tracker is het kleinste volgsysteem in ons assortiment.


GPS tracker traceren via sms/telefoon

Het woord GSM staat voor Global System for Mobile Communications en het netwerk wordt wereldwijd gebruikt door 3 miljard mensen. Om gebruik te kunnen maken van dit netwerk, dient u een sim-kaart in de GPS tracker te plaatsen. Hierna is het volgsysteem aangesloten en kunnen de commando’s en coördinaten worden verstuurd. Dit gebeurd met een sms naar de vooraf geselecteerde telefoonnummers. U ontvangt de coördinaten van de GPS tracker in een sms, die u bij een programma als Google maps kunt invoeren om de locatie te achterhalen. Een smart Phone genereert een automatische link naar Google maps, waar u op kunt klikken. Dit is de meest eenvoudige manier van traceren en als de coördinaten niet vaak worden opgevraagd zal dit prima werken. Bij continue tracering van de GPS tracker zullen de sms kosten fors oplopen (indien geen abonnement met onbeperkt smsen, iets dat wij aanraden!) en is het financieel gezien verstandiger gebruik te maken van het GPRS netwerk. Ook vanwege de overzichtelijkheid en informatieverwerking van het groot aantal datapunten die op het online platform worden verwerkt en weergegeven. De trackers die werken via sms/telefoon zijn doorgaans goedkoper.


GPS tracker traceren via online platform

Het woord GPRS staat voor General Packet Radio Service en dit netwerk wordt gebruikt om data te ontvangen en verzenden. Dankzij GPRS is de GPS tracker altijd online, terwijl enkel de kosten van het gebruikte dataverkeer in rekening worden gebracht door de provider. Via GPRS worden de coördinaten verzonden naar een online platform, waardoor u het volgsysteem live achter de computer kunt volgen, kijken welke snelheid deze heeft, welke weg is afgelegd, enzovoort. Deze optie is zeer handig als u het apparaat vaak of continue wilt traceren. De kosten zijn lager als een sms (mits geen abonnement met onbeperkte smsjes) en het opvragen van een positie kost gemiddeld rond de €0,002 of u betaald een vast bedrag aan abonnementskosten. Net als bij smsen en bellen is de exacte prijs afhankelijk van de provider en locatie. Er is een online platform nodig om te werken met GPRS, kijk in de productbeschrijving of de gps tracker werkt met een platform. U kunt het volgsysteem dan live volgen op de app of computer. Als veel locaties worden opgevraagd of bij continue tracking zijn deze trackers aan te bevelen, anders voldoet een tracker waarmee de locatie per sms wordt verstuurd. De laatste zijn doorgaans goedkoper.


De coördinaten zijn niet nauwkeurig of verouderd

Indien de GPS tracker geen bereik kan maken met de gps satellieten, word de locatie niet, verlaat of op basis van andere traceer methoden verstuurd. Dit is meestal een methode die de locatie berekent aan de hand van signalen van gsm masten en is minder accuraat. Plaats de GPS tracker daarom altijd op een plek waar verbinding kan worden gemaakt met het GPS netwerk. Het beste kunt u de GPS tracker plaatsen in een vrije zichtlijn met de hemel, omdat betonnen muren, maar ook metalen van de auto de gps signalen kunnen blokkeren. Als dat niet mogelijk is, zorg dan dat de gps tracker wordt geplaatst met zo min mogelijk belemmeringen boven en naast zich. Test de GPS tracker na het plaatsen, zodat u zeker weet dat de GPS signalen worden opgevangen.


Heeft een gps tracker overal bereik?

Van belang is de verbinding met het GPS/GSM of GPRS netwerk. Indien deze signalen goed worden ontvangen zal de GPS tracker na behoren functioneren. Doorgaans zijn er geen problemen met het GSM of GPRS netwerk, maar de GPS signalen zijn gevoelig. De prijs van een GPS tracker heeft daar weinig invloed op. Het beste vangt het volgsysteem deze signalen op als er een vrije zichtlijn is met de hemel, maar de trackers werken (correct ingebouwd) ook in de meeste garages, schuren en loodsen. Ondergrondse parkeergarages, parkeergelegenheden met meerdere verdiepingen of andere omstandigheden waardoor de GPS ontvanger in de tracker geen radiogolven van de satellieten ontvangt, kunnen ertoe leiden dat de locatie niet berekend kan worden. De meeste GPS trackers sturen de locatie als de GPS signalen weer worden gevonden of sturen in de tussentijd de laatst bekende locatiegegevens of aan de hand van informatie van GSM masten, zodat u weet dat de tracker nog aanstaat. Doorgaans is het dan een kwestie van tijd totdat de GPS signalen weer worden ontvangen als het volgsysteem zich verplaatst.


Is een volgsysteem op te sporen?

Ja, met gespecialiseerde gereedschappen en skills kan een GPS tracker worden gevonden, zelfs een GPS tracker auto die is ingebouwd. Dit gereedschap, laat staan de skills, zijn niet makkelijk verkrijgbaar en zullen doorgaans niet gebruikt worden.


Hoe zit het met jammers/blokkers?

Er bestaan jammers die de signalen van het GPS/GSM/GPRS-netwerk kunnen blokkeren, waardoor een volgsysteem geen gegevens kan ontvangen of versturen. Deze apparatuur is echter illegaal en moeilijk verkrijgbaar. Doorgaans maakt een kwaadwillende daar geen gebruik van en de politie doet er alles aan om deze tools van de zwarte markt te weren. Vergeet niet dat de meeste dieven gelegenheidsdieven zijn en zich niet of niet goed voorbereiden, te laks zijn of nog nooit hebben gehoord van dit soort apparatuur. Geen GPS tracker is in ieder geval een garantie voor het niet kunnen traceren van uw duurzame goederen.


Mijn GPS tracker doet het niet

Sommige klanten ondervinden problemen bij het werkbaar krijgen van de GPS tracker. Wij adviseren de handleiding goed te bestuderen. In ongeveer 90% van de gevallen is het niet goed lezen van de handleiding de oorzaak. De meest voorkomende redenen waarom de GPS tracker niet werkt:

- De pincode en voicemail van de sim kaart staan aan
- Sim kaart is niet goed bevestigd of batterij is niet opgeladen
- De sim kaart heeft niet voldoende beltegoed
- Omgeving heeft geen GSM bereik
- Omgeving ontvangt geen GPS signalen

In vrijwel alle gevallen functioneert de GPS tracker zoals het hoort als deze problemen zijn verholpen. U kunt contact met ons opnemen als dit niet de oorzaak is. Wij komen dan met een passende oplossing.


Mijn vraag staat er niet tussen

Heeft u vragen over een GPS tracker of een gerelateerd onderwerp? Kijk dan bij de handleiding of neem contact met ons op. Doorgaans reageren wij binnen één werkdag!

Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »