GPS tracker fiets

Volgens het CBS werden in 2014 meer dan een honderdduizend fietsen gestolen. Kenners denken dat dit het topje van de ijsberg is aangezien de meeste mensen geen aangifte doen, omdat zij vinden dat een aangifte hun fiets niet terugbrengt. Ook in Zuid-Limburg was het onlangs raak. Enkele wielrenners hielden onder het genot van enkele biertjes hun pitstop op het terras en werden de dupe van diefstal. Deze wielren fietsen zijn doorgaans erg duur en daarom is het van belang ze goed te beveiligen tegen diefstal. Een gps tracker fiets bevestigen is de oplossing. 

Gps tracker fiets van vindmijterug
Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen die geïnstalleerd kunnen worden in, op of onder een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Van belang is om een verborgen volgsysteem te plaatsen om te voorkomen dat een kwaadwillende deze herkent. U heeft dan wel een tracking systeem, maar kunt niet traceren als dat nodig is. Koop daarom een undercover track and trace systeem in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame. Doordat het volgsysteem niet opvalt (het lampje doet het immers echt!) zal een crimineel niet weten dat het om een traceer systeem gaat.


Batterij opladen
Zorg ervoor dat de accu goed is opgeladen om te voorkomen dat deze leeg is als u wilt traceren. De accu van de Spybike fietslamp gaat tot dertig dagen mee, waardoor controle slechts om de zoveel tijd hoeft plaats te vinden. Bij een langdurige fiets vakantie is het dan niet nodig om deze elke dag op te laden. Vindmijterug raad aan de tracker van tevoren te testen, zodat u weet hoelang de accu meegaat bij het gewenste gebruik. Dit voorkomt onnodige negatieve verassingen, waardoor u de geïnstalleerde gps tracker in geval van nood niet kunt gebruiken. 


Hoe werkt het?

  1. U zit lekker op het terras, loopt terug naar de fiets en deze blijkt weg te zijn. Eerst kijkt u of een grapjas deze niet verplaatst heeft en gaat over tot actie als u overtuigd bent van fietsdiefstal. 
  2. Stuur een sms naar het gps tracker toestel en hij zal de coördinaten terugsturen. Via de Google maps link ziet u waar de tweewieler zich bevindt. Ook kunt u de locatie bekijken op een online platform.
  3. Schakel de politie in of ga zelf op zoek naar de fiets. Doe dit wel met enige voorzichtigheid, aangezien je nooit weet hoe de crimineel reageert. Als u wat minder stevig in uw schoenen staat is het altijd beter om de informatie van de gps tracker fiets aan de politie te geven, waarna zij actie kunnen ondernemen.
  4. Het netwerk van satellieten en uw apparaat zorgen ervoor dat u de fiets eenvoudig terugvind. Binnen korte tijd heeft u deze terug en kunt u eventuele schade verhalen op de daders als deze aanwezig zijn.


Vergeet trouwens nooit om de fiets af te sluiten. Ook als u maar enkele minuten niet in de buurt van uw fiets bent wordt deze meegenomen. Wij horen dit vaker. Hoe dan ook, met een volgsysteem is tracering van de fiets makkelijk en kan de dief getraceerd worden. Het traceer middel voorkomt mogelijk dat u schade ondervindt bij een van de honderdduizenden fiets diefstallen per jaar!

Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »